Ads

Strawberi bersalut Coklat






Bahan - bahan

  • 125g coklat biasa, dipotong - potong
  • 100g coklat putih, dipotong - potong
  • 30 biji strawberi, dibersihkan dan di toskan/dikeringkan buah tersebut
Cara - cara

  1. Didihkan air, setelah air mendidih, gunakan mangkuk besar dan masukkan coklat biasa serta cairkan coklat tersebut dengan merendamkan mangkuk berisi coklat tadi supaya coklat menjadi cair
  2. Setelah coklat cair, ambil sehelai kertas dan letakkan di atas dulang atau piring besar, kemudian ambil buah strawberi yang telah dikeringkan tadi dan celupkan kedalam coklat cair. lakukan pada semua strawberi.
  3. Cairkan coklat putih pula - gunakan kaedah yang sama seperti mencairkan coklat biasa tadi. setelah coklat putih cair, gunakan garfu dan celupkan garfu kedalam coklat putih cair tadi dan ikut suka anda untuk mencorakkan coklat putih itu ke atas coklat biasa yang telah mengeras di atas buah strawberi. setelah selesai semua, letakakan buah strawberi yang telah bersalut di dalam peti sejuk untuk beberapa minit. seeloknya 20 - 30 min bagi mendapatkan kesegaran buah strawberi tersebut.




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

About Me

Foto saya
melaka, melaka, Malaysia
ordinary..